İyilik Paketleri

Allah-ü Teâlâ buyurmuştur ki, “Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona (misk ile mühürlenmiş lezzetli bir içecek olan) ‘Rahîk-ı Mahtûm’dan içirecektir. Yine bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir.” (Tirmizî, Kıyâme, 18)

Şam Yetimler Derneği yılın tüm zamanlarında yetimlerimize gönüllü hayırseverlerin vesilesiyle yardım elini uzatmaya devam ediyor. Birçok yardım projesi gerçekleştiren derneğimizin yardım faaliyetlerinden bir tanesi de kumanya yardımı yapmak. Gönüllü olan üyelerimizin yardımı, bağışçıların desteği ile erzak kolileri dağıtılıyoruz. Çok sayıda gönüllere dokunuyor, sofralarına misafir oluyoruz. 

 

Hazırlanan paketlerin  içerisinde temel ihtiyaçları karşılayacak; yağ, un, şeker, tuz, kuru bakliyat,salça, kahvaltılık gibi temel gıda malzemeleri bulunmaktadır. Yetimlerimiz ve ailelerinin yüzlerini güldürmek ve sofralarını şenlendirmek için düzenli olarak erzak yardımı yapmaya devam ediyoruz.